Дoгађаjи

17.02.2022.

Састанак са послодавцима у Сремској Митровици

У Филијали Сремска Митровица Националне службе за запошљавање крајем прошле недеље је организован форум послодаваца на којем су презентовани актуелни јавни позиви за реализацију мера активне политике запошљавања у 2022. години.

Форуму су присуствовала 23 локална привредника, представници Привредне коморе Сремског управног округа и Канцеларије за младе Града Сремска Митровица.

Презентацију јавних позива и конкурса одржали су Мирјана Весковић, начелница Одељења за програме запошљавања, предузетништво и образовање и обуке, и Биљана Јаковљевић, начелница Одељења за посредовање у запошљавању и планирање каријере.

Обраћајући се присутнима, вршилац дужности директора Филијале Сремска Митровица Маријана Грабић је, након представљања актуелних јавних позива, истакла значај и нефинансијских услуга које послодавци могу остварити у сарадњи са НСЗ. Она је информисала привреднике да су јавни позиви намењени ангажовању незапослених лица са евиденције НСЗ, која припадају категоријама теже запошљивих, а истакла је и да су, у односу на претходну годину, код већине мера повећани појединачни финансијски износи намењени незапосленим лицима.

Током форума послодавци су излагали своја запажања везано за сарадњу са Националном службом за запошљавање и нарочито истакли значај непосредног контакта.