Дoгађаjи

27.12.2021.

Сертификати полазницима онлајн обуке за књиговође

Филијала Крагујевац НСЗ уручила је сертификате полазницима онлајн обуке за вођење пословних књига из Крагујевца и Аранђеловца. Двомесечну обуку са успехом је завршило 10 полазника.

Обука за вођење пословних књига је реализована у 11 филијала НСЗ у оквиру пројекта и глобалног програма „Миграције за развој“, чији је организатор и финансијер Немачка организација за техничку сарадњу – ГИЗ. У обуку су укључена лица из категорија теже запошљивих, првенствено повратници по Споразуму о реадмисији, са најмање средњом стручном спремом економског смера.

Филијала Крагујевац је у сарадњи са Народним универзитетом у Нишу успешно реализовала двомесечну обуку за 10 лица, и то 6 из Крагујевца и четири из Аранђеловца. У обуку су укључена лица економске струке од четвртог до седмог степена стручне спреме.
Извођачи обуке су посебно истакли квалитет селекције, као и заинтересованост и редовност лица која су похађала обуку, што је резултирало тиме да су сви полазници на завршном тесту добили највише оцене.

„Обука ми је много значила, не само да стекнем нова знања, већ да се упознам са разликама, с обзиром да сам 12 година у Црној Гори радила у књиговодственој агенцији“, истакла је Емина Јевремовић.

„На време сам схватила да посао нећу наћи уколико се свакодневно не едукујем и информишем. Тако да је ова обука била прилика да научим нешто ново, нешто чиме се до сада нисам бавила“, изајавила је Мира Прокић.

Сви полазници су посебно позитивно оценили могућност да обуку похађају онлајн и надају се да ће се на овај начин реализовати и неке будуће обуке.