Дoгађаjи

14.10.2024.

Сертификати за полазнике онлајн курса енглеског језика

У просторијама Филијале Чачак Националне службе за запошљавање прошле недеље је организована додела сертификата полазницима онлајн курса енглеског језика. Сертификате о успешно завршеном курсу добило је 5 незапослених лица, док је 9 њих добило потврду о похађању курса.

Обуку је реализовала Језичка школа „Блацкбирд“, у оквиру Споразума о сарадњи са Националном службом за запошљавање на реализацији пројекта „И-БЛУ: Инновативе Лангуаге Упскиллинг“, у оквиру ЕРАЗМУС + програма Европске уније.

- Пројекат И-БЛУ има за циљ да обезбеди и примени иновативни формат учења. Циљна група су одрасли полазници који имају одређено знање енглеског језика, а који додатним подизањем нивоа знања побољшавају комуникационе способности на енглеском језику. Од почетка реализације пројекта успоставили смо одличну сарадњу са Националном службом. У протеклих 6 месеци смо од пилот пројекта дошли до првог реализованог курса у који су били укључени незапослени са евиденције Филијале Чачак. У плану нам је да ову платформу учинимо доступном већем броју одраслих, можда чак и путем сајта Националне службе за запошљавање - истакао је директор школе „Блацкбирд“ Љубомир Васојевић.

Према речима Ане Дојчиловић, начелнице Одељења за посредовање у запошљавању и планирању каријере у чачанској Филијали НСЗ, пратећи потребе тржишта рада, НСЗ реализује различите финансијске мере и програме који имају за циљ повећање запошљивости незапослених лица, међу којима  су и обуке за тржиште рада.

- Истовремено настојимо да применимо и савремене облике стицања додатних знања, као што су онлајн обуке, и на тај начин омогућимо већем броју лица укључивање у њих. Ове године смо реализовали онлајн обуку за дигитални маркетинг за 10 лица и онлајн обуку за вођење пословних књига за 20 лица са евиденције Филијале Чачак. На овај начин истовремено смо омогућили незапосленима из Чачка, Ивањице, Лучана и Горњег Милановца да се такође укључе у те обуке - изјавила је Дојчиловићева.

Једна од полазница курса која је успешно савладала програм и добила сертификат је и Тијана Марић, техничар дизајна ентеријера, која је изразила задовољство због могућности да на овај начин усаврши своје познавање енглеског језика.