Дoгађаjи

16.04.2024.

Сесија са послодавцима у Петровцу на Млави

Другу по реду сесију са послодавцима Филијала Пожаревац НСЗ је организовала 15. априла у Скупштини Петровца на Млави, у оквиру пројекта „Имплементација иновативних мера активног запошљавања и приступа за повећање интеграције дугорочно незапослених, младих, жена, особа са инвалидитетом и теже запошљивих група на тржишту рада “ - ИПА 2020.

Представнике више од 40 локалних фирми је на самом почетку сесије поздравио Немања Станојевић, помоћник председника Општине, истакавши изврсну сарадњу локалне самоуправе са Филијалом Пожаревац и испоставом НСЗ у Петровцу на Млави. Догађају је присуствовао и Стефан Јовановић, саветник за економски развој Општине Петровац на Млави.  

В.д. директора Филијале Пожаревац НСЗ Соња Мирић Младеновић је информисала петровачке послодаваца да се пројекат спроводи у 4 филијале НСЗ – Пожаревац, Панчево, Јагодина и Прокупље, уз финансијску подршку Европске уније мерама активне политике запошљавања.

Саветница за програмае запошљавања у Филијали Пожаревац Наташа Јездимировић презентовала је пакет мера у оквиру овог пројекта, за који су јавни позиви расписани почетком фебруара ове године. Она је окупљеним послодавцима представила и редовне јавне позиве НСЗ за ову годину, као и нову меру која се односи на радну активацију особа са инвалидитетом (ОСИ).

Послодавци су потом искористили прилику да се ближе информушу о условима и начину конкурисања, појединачно за мере које их конкретно интересују. С тим у вези, подршку колегама из пожаревачке Филијале дале су и колеге Дара Лукић из Сектора за пројекте и међународну сарадњу и Дарко Марјановић из Сектора за подршку запошљавању у Дирекцији НСЗ.  

Наредну сесију са послодавцима Филијала Пожаревац НСЗ планира за 22. април ове године, када ће у великој сали Општине Кучево, у 11 часова, локални привредници бити информисани о свим актуелним мерама и програмима за подршку при запошљавању.