Дoгађаjи

28.03.2013.

Славље у Краљевском Двору

Nakon uspešno završene obuke, Fondacija Prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje i kulturu juče je u Kraljevskom Dvoru organizovala dodelu sertifikata „Predsedničkog kluba“ za više od 30 nezaposlenih osoba sa invaliditetom sa evidencije Nacionalne službe zapošljavanja iz Beograda, Novog Sada, Smedereva, Titela, Novog Pazara.

Polaznici su pohađali trening u okviru prve faze projekta „Uključi se“ koji zajednički sprovode Fondacija Prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje i kulturu i ambasada Australije kao zemlja sa najvišim stepenom inkluzije osoba sa invaliditetom. Cilj projekta je osnaživanje, stručno usavršavanje i opšte poboljšanje položaja osoba sa invaliditetom u društvu. Kako kaže trener i vođa „Predsedničkog kluba“ Dragan Vojvodić, Program obuke omogućava učesnicima da ojačaju svoja uverenja, promene svoje ponašanje, ovladaju novim tehnikama i svim onim što čini dobrog predsednika. Posle serije motivacionih predavanja slediće druga faza projekta tokom koje će biti organizovane obuke za konkretne veštine kao što su rad na računaru, strani jezici, pisanje projekata i slično. Projekat „Uključi se“ nastaviće sa radom narednih godinu dana, a polaznici će kroz različite treninge, kurseve i predavanja biti u prilici da steknu nova znanja i veštine potrebne za što veću konkurentnost na tržištu rada.

Svečanoj dodeli sertifikata „Predsedničkog kluba“ osobama sa invaliditetom prisustvovali su Prestolonaslednik Aleksandar, Princ Petar, Princ Filip i Majkl Garfankl unuk Kraljevskog para, a na njihov poziv uz druge zvanice i predstavnici beogradske Filijale Službe zapošljavanja.

Projekat „Uključi se“ pokrenut je u septembru 2012. godine dolaskom svetski čuvenog motivacionog govornika Nika Vujičića u Beograd i održavanjem predavanja u Belom Dvoru za predstavnike društveno odgovornih kompanija i studente sa invaliditetom.