Дoгађаjи

04.07.2013.

Смедерево : Саjам запошљавања

Poslednjih dana juna, u Centru za kulturu Smedereva, održan je drugi ovogodišnji sajam zapošljavanja u organizaciji Filijale NSZ Smederevo.

Svoje štandove imalo je više od 20 poslodavaca, a oglašeno je ukupno 140 slobodnih radnih mesta. Ciljno je pozvano više od 600 nezaposlenih lica, koja su, tražeći na ovaj način svoju šansu za zaposlelje, potencijalnim poslodavcima predali preko 800 biografija.

Pored lokalnih poslodavaca (ZC ,,Sveti Luka'', Javna komunalna preduzeća, Metech d.o.o., Minel Enim d.o.o. ...) na sajmu su bili prisutni i poslodavci iz Beograda – ZEPTER INTERNACIONAL d.o.o., Mladinska knjiga, ,,EM DIP PRO TEAM’’. Najtraženija su bila zanimanja medicinske, mašinske, tekstilne i poljoprivredne struke, ali je potražnje bilo i za nestručnim radnicima. Iskazane su i potrebe za određenim brojem lekara, diplomiranih ekonomista kao i diplomiranih inženjera poljoprivrede i mašinstva.

U prisustvu lokalnih medija i nakon uvodnog obraćanja direktorke Filijale Smederevo Dragane Dobrić sajam je zvanično otvorio pomoćnik gradonačelnika za privredu, razvoj i investicije Prvoslav Nedeljković.