Дoгађаjи

04.11.2013.

Сопствени посао

Predsednik Opštine Kuršumlija, Radoljub Vidić, na svečanosti upriličenoj 31. oktobra, uručio je ugovore nezaposlenim sugrađanima kojima je odobrena subvencija za samozapošljavanje na osnovu Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2013. godinu.

Slavoljub Stojković, direktor Filijale Prokuplje Nacionalne službe za zapošljavanje i Radoljub Vidić, predsednik Opštine Kuršumlija, istakli su da je od posebne važnosti nastavak saradnje ove dve partnerske institucije, u skladu sa finansijskim mogućnostima, kroz sve aktivnosti koje će za rezultat imati smanjenje nezaposlenosti. Budućim preduzetnicima poželeli su uspeh u poslovanju.

Opština Kuršumlija je u ovoj godini za samozapošljavanje izdvojila 6.240.000,00 dinara, što je omogućilo da 39 nezaposlenih sa evidencije NSZ ostvari pravo na subvenciju kao pomoć pri pokretanju privatnog posla. Opština je izdvojila i 8.700.000,00 dinara za subvencije poslodavcima za otvaranje novih radnih mesta i zapošljavanje još 29 nezaposlenih.

Lokalni savet za zapošljavanje Kuršumlije dao je pozitivno mišljenje na podnete zahteve, Služba Kuršumlija NSZ sprovela postupak odlučivanja i odobravanja subvencija nezaposlenim licima i poslodavcima, nakon čega je predsednik Opštine Kuršumlija doneo odluku o izdvajanju finansijskih sredstava iz opštinskog budžeta.