Дoгађаjи

11.12.2014.

Штандове 25 послодаваца посетило преко 1000 суграђана

Национална служба за запошљавање (НСЗ) -Филијала за град Београд, Служба Земун, у сарадњи са ГО Земун, организовала је 11. децембра Сајам запошљавања, у Дому ваздухопловства.

Сајам је окупио 25 послодаваца који су понудили око 180 слободних радних места за раднике различитих занимања и квалификација. Послодавци су тражили лекаре специјалисте, медицинске сестре и техничаре, физиотерапеуте, неговатељице, социјалне раднике, инжењере информатике, грађевинарства, машинства и саобраћаја, професоре страних језика, менаџере различитих специјалности, веб програмере, тесаре, графичке дизајнере, монтажере, кројаче, пегларе, точиоце нафтних деривата, возаче камиона, продавце, куваре, конобаре, шанкере, раднике обезбеђења, магационере.

“Сајам је једна од мера активне политике запошљавања и организује се у свим филијалама Националне службе за запошљавање у Србији. Ово је трећи сајам у овој години који организујемо у сарадњи са градским општинама“, рекла је Љубица Ђорђевић, директорка Филијале за град Београд НСЗ, отварајући манифестацију. Посебно је нагласила значај сарадње са локалном самоуправом, послодавцима и улогу Савета за запошљавање града Београда, у чијем раду и изради Локалног акционог плана запошљавања за 2015. годину учествују и представници београдске филијале НСЗ.

Посетиоци сајма, нарочито млади, имали су прилику да се на штанду „Енеке“ упознају са програмом „Покрени се за посао“, који подстиче предузетништво, а на штанду НСЗ се информишу о програмима и услугама Националне службе и добију стручне савете и помоћ у писању радне биографије.