Дoгађаjи

31.05.2013.

Сведочанства за полазнике проjекта "Друга шанса" са подручjа Моравичког округа

Polaznicima prvog, drugog i trećeg ciklusa projekta „Druga šansa“ sa područja Moravičkog okruga juče su dodeljena svedočanstva.

U OŠ „Milinko Kušić“ u Ivanjici svedočanstva je uručila Nevenka Milošević, predsednica SO Ivanjice, iskazujući zadovoljstvo što je njenim sugrađanima data nova šansa za opismenjavanje i stručno osposobljavanje. Školsku godinu je, osim 16 polaznika drugog, uspešno završilo i 27 polaznika trećeg ciklusa koji će posle položenog završnog ispita nastaviti stručnu praksu u Tehničkoj školi u Ivanjici, u trajanju od tri meseca, za zanimanja pomoćni kuvar i pomoćni automehaničar.

U Gornjem Milanovcu, u OŠ '' Momčilo Nastasijević'', dva polaznika drugog i osam polaznika trećeg cuklusa dobilo je svedočanstva. Uručujući svedočanstva polaznicima Ljiljana Tešić, načelnica društvenih delatnosti opštine Gornji Milanovac, čestitala je na uspešno završenoj školskoj godini. Polaznicima trećeg ciklusa omogućeno je da u okviru projekta završe i stručnu obuku u Tehničkoj školi ''Jovan Žujović'' u Gornjem Milanovcu, koja će se realizovatu u narednom periodu.

U OŠ '' Guča'' u Guči šest polaznika prvog ciklusa, 15 polaznika drugog i 13 polaznika trećeg cuklusa dobilo je svedočanstva. Svedočanstva je uručio Veselin Jovanović, pomoćnik predsednika opštine Lučani. Polaznici trećeg ciklusa imaju priliku da se uključe u stručnu obuku u Tehničkoj školi u Guči i Prehrambeno-ugostiteljskoj školi u Čačku.

Na osnovu programa predpristupne pomoći Evropske komisije (IPA 2007-2013), Ministarstvo prosvete Republike Srbije, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, već treću godinu realizuje Projekat „ Druga šansa“ – Razvoj sistema funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih u Srbiji. Ciljevi su sticanje osnovnog opšteg obrazovanja, proširenje osnovnog opšteg obrazovanja i početno stručno osposobljavanje za poslove koji se traže na tržištu rada. U toku je upis novih polaznika I, II i III ciklusa.