Дoгађаjи

22.09.2014.

Тражено занимање

У петак, 19. септембра, у просторијама Филијале Бор уручени су сертификати полазницима обуке за помоћника столара. Тромесечну обуку је завршило седам особа са инвалидитетом.

“Један број полазника обуке сигурно ће добити посао и бити ангажован у оквиру јавних радова, јер су се јавили послодавци којима је потребан управо овај профил. Драго ми је што су то наши полазници и што су се уверили да и ово, као и свако знање које човек у животу стекне, добро дође“, нагласила је том приликом директорка Филијале Бор НСЗ Соња Станковић.

Обуку су у сарадњи са Националном службом за запошљавање реализовали Агенција „Академија“ из Чачка и предузеће „Дрво-декор“ из Бора. Полазници су током трајања обуке добијали новчану помоћ, а НСЗ је сносила и трошкове превоза.

Александар Виденовић, један од полазника, каже да обука није била тешка. Научио је нешто ново и верује да ће бити посла. Приликом доделе сертификата полазнике је посебно обрадовала информација да је на тржишту рада занимање помоћника столара тражено.