Дoгађаjи

01.08.2024.

У Богатићу одржан Форум послодаваца

У Свечаној сали Скупштине Општине Богатић, Филијала Шабац Националне службе за запошљавање је, уз подршку Општине Богатић, 30. јула организовала Форум послодаваца на ком су учествовали представници 10 локалних компанија и Регионалне развојне агенције Подгорине, Подриња и Рађевине.

Форум је отворила вд директорка Филијале Шабац НСЗ Јованка Бечко која је објаснила да се овакви догађаји организују ради индентификације кадровских потреба послодаваца, потреба незапослених и послодаваца за обукама за дефицитарна занимања, промоције активних мера запошљавања и унапређења квалитета радне снаге, а усмерени су на размену актуелних информација и искустава, те служе као платформа на којој послодавци могу да изнесу своје потребе и изазове у вези са запошљавањем, као и да се упознају са различитим програмима и услугама НСЗ. 

- У априлу смо расписали 12 јавних позива које послодавци и незапослени могу да искористе за запошљавање. Тако подстичемо и привредну активност и повећавамо запошљавање. Тренутно су актуелна и 3 јавна позива из Локалног акционог плана за суфинансирање мера са Општином Богатић, а односе се на доделу субвенције за самозапошљавање, запошљавање лица из категорије теже запошљивих и стручну праксу – навела је Бечко.

Иначе, Национална служба организује форуме послодаваца са циљем да побољша комуникацију и сарадњу између послодаваца и социјалних партнера, укључујући центре за социјални рад, невладине организације, локалне самоуправе и образовне институције.