Дoгађаjи

15.09.2023.

У Економско-трговинској школи у Краљеву одржан Сајам запошљавања

У просторијама Економско-трговинске школе у Краљеву 13. септембра је одржан Сајам запошљавања, као део међународног пројекта „Почетници на тржишту рада“, а у оквиру ширег програма „Еразмус“ који се реализује у сарадњи са Школским центром Постојна из Словеније.

Стручни тим Економске школе окупио је на сајму 8 послодаваца из различитих привредних грана (банкарство, књиговодство, здравство, електротехника, трговина и шпедиција...) и ученике завршних разреда Економско-трговачке, Медицинске, Саобраћајно-електротехничке школе и Гимназије.

Ученици су имали прилику да се упознају са пословањем фирми, тренутним потребама за кадровима, условима рада и могућностима за стицање професионалних знања и искуства на тржишту рада.

Као партнери на тржишту рада, манифестацији су присуствовали представници Филијале Краљево НСЗ и Привредне коморе Србије (ПКС).

У име НСЗ присутне је поздравила Александра Божовић, начелница Посредовања у запошљавању, представивши окупљенима мере и програме усмерене на запошљавање младих особа без радног искуства, попут Стручне праксе, „Моје прве плате“ и Програма приправништва.