Дoгађаjи

09.02.2024.

У Филијали Сомбор одржано предавање - Професионална оријентација ученика

На иницијативу Хуманитарне организације „1000 за 1000“ у сарадњи са Националном службом за запошљавање, Филијалом Сомбор, у Сивцу је 7. фебруара одржано je предавање на тему професионалне оријентације ученика са циљем информисања ученика завршног разреда основне школе и њихових родитеља о значају избора наставка школовања и избора будућег занимања.

Предавање је било отворено и за средњошколце, младе људе који завршавају факултете, као и за све остале који су заинтересовани да чују нешто више на ову тему. 

Предавање је одржала Јадранка Радојичић, саветник за планирање каријере Филијале Сомбор. У свом обраћању Јадранка је истакла да је тема професионалне оријентације ученика веома важна и да су деца у узрасту од 14 година у преломном моменту свог живота, када је важно помоћи им и спречити погрешан избор, и додала:

„ То су ситуације у којима заједничким радом, родитељи и деца, морају  донети праву одлуку. Одлука је на ученицима - деци, али је родитељска помоћ у виду саветодавних смерница, веома битна у тим моментима“ .