Дoгађаjи

24.04.2024.

У Куршумлији одржана Инфо сесија са послодавцима

Другу инфо сесију са послодавцима, Филијала Прокупље НСЗ је организовала 23. априла у Скупштинској сали Општине Куршумлија, у оквиру пројекта ,, Имплементација иновативних мера активног запошљавања и приступа за повећање интеграције дугорочно незапослених, младих, жена, особа са инвалидитетом и теже запошљивих група на тржишту рада'' ИПА 2020.

Послодавце је поздравио председник Општине Куршумлија Војимир Чарапић, који је истакао изузетно добру сарадњу локалне самоуправе са Филијалом Прокупље НСЗ и њеном Испоставом у Куршумлији. Послодавцима се обратио и представник локалног савета за запошљавање Љубомир Миладиновић, који је том приликом представио локални акциони план запошљавања за период 2024-2026. године и појаснио шта ће ове године бити урађено по питању суфинансирања мера запошљавања и техничке подршке од стране НСЗ.

В.д. директора Филијале Прокупље НСЗ Ана Ђорђевић је информисала послодавце да се пројекат спроводи у 4 филијале НСЗ – Прокупље, Пожаревац, Панчево и Јагодина као финансијска подршка Европске уније мерама активне политике запошљавања у Србији.

Презентацију, као и пакет мера у оквиру овог пројекта, презентовао је шеф Одсека за програме запошљавања, предузетништво и обуке Жарко Стојановић, као и јавне позиве НСЗ који су расписани априла ове године, а нову меру која се односи на радну активацију особа са инвалидитетом (ОСИ) послодавцима је представила начелница Одељења за посредовање у запошљавању и планирању каријере Ивана Ивановић.

Инфо сесији је присуствовало укупно 35 послодаваца који су ту прилику искористили да се ближе упознају са условима и начином конкурисања, појединачно за мере које су их интересовале. Поред саветника из прокупачке Филијале, на питања послодаваца одговарале су и колеге из Сектора за пројекте и међународну сарадњу и Сектора за подршку запошљавању у Дирекцији НСЗ.