Дoгађаjи

02.04.2024.

У Лозници послодавци понудили преко 300 радних места

У Спортском центру ,,Лагатор“ у Лозници 28.априла је одржан први овогодишњи Сајам запошљавања и образовања, у организацији лозничке Филијале Националне службе за запошљавање, на ком су учествовала 22 послодавца са поребама за запошљавањем преко 300 радника различитих образовних профила и степена стручне спреме.

Међу послодавцима су биле и три велике иностране компаније: Adient, Minth и Vally, које су имале потребу да ангажују највећи број нових радника, углавном машинске и електро струке, али и радника за послове у производњи.

Домаћи послодавци претежно су тражили раднике угоститељских и трговинских занимања. На сајму су поново били и представници Министарства одбране, Регионалне развојне агенције и све четири лозничке средње школе – Гимназије „Вук Караџић“, Средње еконмомске школе, Техничке школе и Средње школе „Свети Сава“. На штандовима школа ученици осмих разреда основних школа могли су да се упознају са понудом наставних програма и смерова, као и да погледају кратке презентације које су осмишљене као вид помоћи деци приликом одабира и уписа у средњу школу.

Ђаци завршних разреда средњих школа могли су на сајму да се информишу о томе који су профили тражени на тржишту радне снаге и остваре непосредан контакт са послодавцима како би проверили могућности за запошљавање по завршетку школовања.

На Сајам запошљавања је од стране НСЗ упућено око 1.600 незапослених лица, а евидентирана је велика посећеност грађана који су се интересовали за широк избор понуда послодаваца.

Сајам запошљавања преставља једну од водећих државних мера у посредовању при запошљавању, с обзиром на то да на таквим догађајима послодавци имају могућност да обаве интервју са великим бројем кандидата, кандидати да конкуришу за већи број радних места код више послодаваца, а сви заједно да се из прве руке упознају са актуелним државним финасијским програмима и мерама за подстицање запошљавања.