Дoгађаjи

03.05.2023.

У Лозници послодавци тражили да запосле 100 радника

Лозничка Филијала Националне службе за запошљавање је у својој Испостави у Крупњу 28. априла одржала други овогодишњи Сајам запошљавања и образовања, на којем је учествовало 15 послодаваца са потребом за запошљавањем преко 100 ноивих радника.

Међу компанијама учесницама била је и велика инострана компанија Adient, чији су представници на овом догађају тражили највећи број радника, пре свега текстилне  струке, за послове у производњи. И домаћим фирмама такође су били потребни текстилци, али и радници угоститељских занимања.

Из надлежне филијале НСЗ на сајам је упућено око 370 незапослених лица, па је евидентирана велика посећеност догађају.

Лозничка Филијала НСЗ је у сарадњи са локалном средњом школом истовремено организовала и Сајам образовања ,,Дан отворених врата“, током ког су ученицима завршних разреда основне школе презентовани средњошколски образовни профили и усмерења.

Долазак ученика осмих разреда основне школе био је организован, чиме им је била пружена прилика да се на лицу места детаљно информишу о могућностима даљег образовања, односно избора будућег занимања и уписа у средњу школу.

И средња школа је такође организовала долазак својих ђака завршних година, како би их упознала са потражњом кадрова на тржишту рада и могућностима запослења по завршетку средње школе.

Као партнер, Регионална развојна агенција је на сајму презентовала своје програме и мере за 2023. годину, а актуелне јавне позиве је посетиоцима сајма представила и Национална служба за запошљавање.