Дoгађаjи

17.05.2023.

U Мајданпеку завршена онлајн обука за вођење пословних књига

Представници борске филијале Националне службе за запошљавање 11. маја су, у просторијама Општине Мајданпек, уручили сертификате незапосленима из тог града, који су успешно завршили онлајн обуку за вођење пословних књига.

Филијала Бор НСЗ је ову онлајн обуку реализовала кроз четири циклуса, почевши од децембра прошле године, од када ју је похађало укупно 39 незапослених. Један од тих циклуса спроведен је и у Мајдампеку, где је било и највеће интересовање незапослених за овај вид професионалног усавршавања. Тако се 15 Мајданпечана укључило у овај програм, похађало и успешно завршилио обуку за књиговодство.

Приликом обраћања окупљенима на додели сертификата, в.д. директора Филијале Бор НСЗ Лидија Начић је истакла да за овај вид усавршавања влада велико интересовање међу незапосленима.

- Посебно ме радује што је у овој групи чак 12 жена, које су искористиле прилику да уз нашу помоћ стекну нова знања и вештине и тиме повећају вероватноћу да нађу запослење – поручила је Начићева и навела да више од две трећине незапослених на подручју борског округа чине управо жене.

Једна од полазница обуке за књиговодство, Ива Станивуковић, каже да је обука била добро организована и да је пуно научила током ње.

- Одлично је било то што смо имали могућност да сами усклађујемо темпо рада на обуци са својим другим обавезама, а и новчана помоћ коју смо током обуке добили заиста нам је значила – додала је Станивуковићева.

Након поделе сертификата, незапослени су изразили наду да ће Национална служба за запошљавање организовати још сличних обука, а прилику су искористили и да се детаљније информишу о другим актуелним програмима НСЗ уз помоћ којих би знање стечено на обуци што пре могли да примене у пракси.