Дoгађаjи

20.06.2023.

У Неготину завршена онлајн књиговодствена обука

Представници борске филијале Националне службе за запошљавање 15. јуна уручили су сертификате полазницима који су успешно завршили онлајн обуку за вођење пословних књига.

Филијала Бор НСЗ је ову онлајн обуку реализовала кроз четири циклуса, почевши од децембра прошле године, од када ју је похађало укупно 39 незапослених. Један од тих циклуса спроведен у Неготину, где су незапослени показали велико интересовање за овај вид професионалног усавршавања, па се тако се 15 Неготинаца укључило у овај програм, од којих је 13  успешно завршилио обуку за књиговодство.

Приликом обраћања свечаном делу доделе сертификата, в.д. директора Филијале Бор НСЗ Лидија Начић рекла је да је овакав вид стручног усавршавања све популарнији и да је организација оваквих обука још један од показатеља труда који Национална служба улаже да одговори на потребе својих корисника и што већем броју њих омогући да се професионално развијају.

- Сматрамо да су овакве прилике где уз нашу помоћ можете стећи нова знања и вештине веома драгоцене, јер се тиме повећава вероватноћа проналажења запослења – поручила је Начићева и као пример навела да су се две полазнице из Неготина након обуке већ пронашле запослење.

Након доделе сертификата, сви су детаљно информисани о тренутно актуелном јавном позиву за доделу субвенција за самозапошљавање који ће, захваљујући удруженим средствима из републичког и општинског буџета, омогућити да 13 Неготинаца покрене сопствени посао.