Дoгађаjи

14.02.2022.

У Нишу одржана он-лине презентација програма НСЗ

У просторијама Регионалне привредне коморе Нишавског, Пиротског и Топличког управног округа, представници Националне службе за запошљавање Филијале Ниш, директор Бобан Матић и заменица директора Вања Стојковић, као и директор ПКС РПК Александар Милићевић, одржали су он-лајн презентацију програма и мера активне политике запошљавања предвиђених програмом рада Националне службе за запошљавање за 2022. годину.

Учесници су информисани о роковима и детаљима 12 јавних позива и конкурса које је  Национална служба за запошљавање расписала 31. јануара. Преко 30 домаћих и страних послодаваца, као и представника локалних самоуправа су, учествујући у он-лине презентацији,  показали интересовање како за поједине програме, тако и за моћности коришћења више мера подршке  приликом ангажовања незапослених лица са евиденције НСЗ. Послодавци који су ранијих година користили програме НСЗ тражили су информацију више о субвенцијама и категоријама незапослених које имају приоритет у јавним позивима.  

Била је то прилика да се позову сви послодавци, поготово они који до сада нису конкурисали  програме НСЗ, да се укључе и започну сарадњу са нишком Филијалом.