Дoгађаjи

17.05.2024.

У Новом Саду одржан Сајам запошљавања и стручног усавршавања

У Високој пословној школи струковних студија у Новом Саду 15. маја је одржан четврти Сајам запошљавања и стручног усавршавања, на којем је своје програме и услуге намењене младима, представила и Национална служба за запошљавање.

Сајам је организовао Центар за развој каријере ове високошколске установе, а окупио је велики број њених студената, али и академце других факултета Новосадског универзитета, као и више од 30 компанија из приватног и јавног сектора.

Понуде за обуке, курсеве, праксе и запослења представиле су успешне компаније из области туризма, трговине, банкарства, финансија и информационих технологија, па су студенти могли из прве руке да се распитају о свим детаљима и могућностима за почетак своје каријере у овим секторима привреде.

На веома посећеном штанду Националне службе студенти су се интересовали о програмима подршке младима током транзиције из света образовања у свет рада, попут Стручне праксе и  Приправништва, приликама које нуди пројекат Гаранција за младе, начинима пријављивања на евиденцију незапослених, могућностима за стицање додатних знања и вештина, нарочито за курсеве страних језика, али и о другим услугама попут каријерног вођења и саветовања.

Саветница за планирање каријере у НСЗ Оливера Вуковић, одржала је током сајма радионицу под називом „Интервју са послодавцем“, на којој су студенти имали прилику да се детаљније упознају са процесом запошљавања и да, кроз интерактивни приступ, науче како да своје вештине и компетенције представе на интервјуу за посао, као и да повећају своје самопоуздање.