Дoгађаjи

03.04.2024.

У Опову одржан округли сто са локалним привредницима

У оквиру пројекта „Круг подршке“, у Културном центру Опово прошле недеље је одржан други по реду округли сто са локалним привредницима на тему „Запошљавање осетљивих група нашег друштва“.

Циљ Пројекта „Круг подршке“, који траје до  30. априла ове године, био је да се допринесе побољшању социјалног положаја наших најугроженијих суграђана кроз доделу кућа и спровођење активних модела запошљавања.

У оквиру овог пројекта помоћи Европске уније, реализована је куповина и додела кућа у циљу обезбеђивања трајног стамбеног решења и подршке активној инклузији пет породица које припадају најосетљивијим групама становништва.

Догађају су присутвовале и представнице Филијале Панчево НСЗ Вања Милићевић, Марија Стојиљковић и Зорица Максимовић, које су презентовале актуелне јавне позиве ИПА-2020, генерално говориле о услугама наше куће и одговарале на сва питања привредника, са акцентом на мере запошљавања теже запошљивих категорија грађана.

Током састанка привредниуци су износили своја досадашња искуства у раду и кадровске изазове са којима се сусрећу, а главна дискусија се водила око питања на који начин локална самоуправа, као и ресорне институције, пре свега Национална служба за запошљавање, могу подстаћи и подржати привреднике и предузетнике у процесу запошљавања ових циљних група.

Округли сто је био добра прилика за представљање резултата и значаја пројекта, како од стране званичних актера који су били задужени за његово спровођење, тако и директно од корисника пројекта и њихових ментора који су им пружили подршку у процесу усвајања стручних знања и вештина, односно у процесу активне инклузије.