Дoгађаjи

26.04.2024.

У Параћину 24 послодавца понудило посао за 300 радника

На Сајму запошљавања јагодинске Филијале НСЗ и Општине Параћин, који је 19. априла одржан у сали Регионалног иновационог стартап центра у Параћину, учествовала су 24 послодавца из тог и околних градова, који су, због ширења пословања, имали потребу за запошљавањем на разним позицијама преко 300 радника различитог нивоа и врсте квалификација.

На сајму су се представиле домаће компаније и страни инвеститори, међу којима и:   Чоколенд, Српска фабрика стакла, Horisent technology, SMP Automotive Interior Modules, Feka Automotive, Standard furniture Serbia, Kromberg&Schubert, LE-CO, Михајловић, ZIPP-огранак Orbis, Сисевац терме, Гала, Јабланица транс, Посластичарница Дуга и други.

Они су тражили да запосле различите раднике, као што су: електро и машински инжењери, електротехничари, машински техничари,  радници у производњи делова за ауто индустрију, кувари, конобари, магационери, продавци, пекари, агенти продаје, технолози и помоћни радници у прехрамбеној производњи, точиоци горива, возачи, лимари, бравари, продавци, магационери, оператери у производњи...

Интересовање незапослених било је велико, због чега су искористили прилику да се у разговору са послодавцима директно информишу о пословању компанија, препознају своје шансе, предају радне биографије на лицу места на више понуђених позиција и тако учине најважнији корак ка запошљавању.

Сајам запошљавања је веома важна активност Националне службе јер се истовремено пружа подршку послодавцима у проналажењу одговарајућих кадрова, а незапосленима у проналажењу посла. Даље активности након одржаног сајма наставиће се кроз процес селекције кандидата, као и кроз доделу разних субвенција које су значајна финансијска подршка назапосленима и послодавцима.