Дoгађаjи

28.04.2023.

У понуди вршачког сајма 380 слободних послова

У Конгесној сали Хотела Србија у Вршцу 26. априла је одржан Сајам запошљавања у организацији Филијале Вршац Националне службе за запошљавање, на којем су 23 послодавца исказала потребу за запошљавањем преко 380 нових радника.

Присутнима се обратио директор Филијале Вршац НСЗ Радојица Лазин, који је поручио како је сајам добра прилика за незапослене да се директно представе послодавцима и предају им своје радне биографије.

Догађају су присуствовали и чланови већа Града Вршца. Мирослав Лепир, члан већа задужен за просвету пожелео је срећу незапосеним лицима у проналажењу посла, а послодавцима у проналажењу адекватних радника.

На сајму су највише били тражени радници у производњи, са или без радног искуства, затим помоћни радници, конобари, кувари, продавци, агенти осигурања и многи други.

Поред великог броја незапослених, сајам су посетили и ученици завршних разреда вршачких средњих школа, заједно са својим професорима, како би се упознали са понудом на локалном тржишту рада.

На штанду НСЗ послодавци су могли да добију све информације о јавним позивима за доделу олакшица при запошљавању, који су тренутно још увек отворени, а незапосленима је пружена и помоћ у писању радне биографије (ЦВ).