Дoгађаjи

31.03.2015.

У потрази за послом

Сајам запошљавања у Апатину, одржан 26. марта, обележило је учешће 24 послодавца и понуда од 180 радних места. Више од 1200 људи посетило је манифестацију у потрази за послом. Тражени су: текстилни манипуланти, магационери, виљушкаристи, административни радници, економисти, механичари, обућари, шивачи, кројачи, хемијски лаборанти, сервисери рачунара, возачи, конобари, грађевински техничари, грађевински инжењери, новинар, водитељ, спикер и многи други.

Према очекивањима, највеће интересовање је изазвао нови инвеститор „Флеш Срб“ (Flesh SRB), који би требало да почне са радом у току овог пролећа. Ово је прва фабрика која је изграђена на простору Слободне зоне у Апатину, а бавиће се ткањем, бојењем и дорадом текстила. Планирано је да се у њој запосли 230 радника, па не чуди што је на штанду „Флеш Срба“ било толико заинтересованих да се на разговор са послодавцем чекало и до сат времена.

„Савршено сам задовољан сарадњом са Националном службом за запошљавање, без чије помоћи ни десети део посла не бисмо обавили. Посећеност сајма је изузетно добра, имамо много предатих пријава, па ћемо већ у току наредне недеље организовати информативне разговоре како бисмо дошли до коначне селекције”, каже Небојша Станивук, директор фабрике.

Књиговодствена агенција „КБА“ из Апатина исказала је потребу за једним књиговођом.

„Први пут учествујемо на сајму запошљавања и веома сам задовољна одзивом. Обавила сам разговор са преко 20 кандидата, тако да верујем да ћемо пронаћи књиговођу који потпуно одговара нашим потребама“, истакла је власница Драгана Ајдуковић.