Дoгађаjи

10.07.2023.

У Пријепољу додељени уговори за самозапошљавање

Филијала Пријепоље Националне службе за запошљавање организовала је 6. јуна у испоставама Нова Варош и Сјеница уручење уговора незапосленима за доделу субвенција за самозапошљавање.

Уговоре корисницима програма самозапошљавања уручила је директорка Филијале Пријепоље НСЗ Рафета Хајдаревић. Обративши се присутнима, она је истакла да је интересовање за мере активне политике запошљавања из године у годину све веће, а посебно за субвенцију за самозапошљавање

– У Филијали Пријепоље су за 2023. годину поднета 252 захтева за ову субвенцију, у Испостави Нова Варош уговоре са НСЗ је потписало 13 корисника, а у Испостави Сјеница 20 корисника. Највећи број субвенција додељен је за покретање производних делатности, домаће радиности, занатских радњи и услужних делатности – навела је Хајдаревић.

Директорка пријепољске Филијале НСЗ је будућим предузетницима пожелела срећу и успех у пословању, при том нагласивши да су покретањем приватне делатности показали храброст и предузимљивост. Како им је поручила, у томе нису сами, већ као регистровани предузетници имају могућност да конкуришу према свим програмима НСЗ који су намењени послодавцима, а своје пословање развијају и унапређују уз даљу подршку Националне службе за запошљавање.