Дoгађаjи

07.02.2022.

У Смедереву одржан форум са 16 послодаваца

Национална служба за запошљавање, Филијала Смедерево организoвала је крајем прошле недеље у сали Регионалног развојног центра у Смедереву, први форум послодаваца на тему „Информисање о мерама активне политике запошљавања и промовисање значаја запошљавања теже запошљивих лица“.

Форуму је присуствовало 16 послодаваца као и представници Канцеларије  за локални економски развој Града Смедерева Славица Миловановић Павловић и Дарко Радојковић.

Обраћајући се присутнима, директорка смедеревске филијале Јасмина Беочанин истакла је значај непосредног контакта Националне службе за запошљавање и послодаваца, посебно у запошљавању лица из категорија теже запошљивих. Она је са сарадницима информисала учеснике форума о стању на локалном тржишту рада, активностима Националне службе за запошљавање у пружању услуга и подршци послодавцима од одабира и селекције кандидата до запошљавања, могућностима и начину бесплатног оглашавања, о сајмовима запошљавања. Послодавцима су посебно представљени актуелни јавни позиви и конкурси који им дају различие могућности да уз финансијску подршку Националне службе за запошљавање радно ангажују незапослена лица са евденције НСЗ.

У наставку форума отворена је дискусија током које су послодавци изложили своје потребе али и потешкоће са којима се сусрећу у процесу обезбеђења радника и постављали питања и тражили информацију више у вези расписаних јавних позива и конкурса НСЗ.