Дoгађаjи

28.02.2022.

У Смедереву одржан трећи форум послодаваца

Смедеревска филијала Националне службе за запошљавање организовала је у Великој Плани трећи форум послодаваца како би их информисала о програмима и мерама активне политике запошљавања и промовисала значај запошљавања лица из категорије теже запошљивих.

Форум послодаваца је одржан у петак, 25. фебруара, у сали Скупштине Општине Велика Плана, са циљем успостављања непосредног и тематски дефинисаног контакта са локалним привредницима, како са онима са којима је НСЗ већ сарађивала, тако и са новим послодавцима који до сада нису користили програме олакшаног запошљвања.

Догађају је присуствовало 14 представника послодавца, председник Општине Велика Плана Игор Матковић, представници Одсека за локални економски развој Општине Велика Плана Јелена Тошић, Бобан Илић и Неда Новаковић, као и представници Удружења послодаваца и Удружења Рома Милутин Марков.

Поздравивши присутне, форум је званично отворила директорка смедеревске филијале НСЗ Јасмина Беочанин, која је уз кратки осврт на теме којима ће се скуп бавити, истакла значај непосредног контакта Националне службе за запољавање са послодавцима, посебно када је у питању запошљавање лица из категорија теже запошљивих.

Начелница Одељења за посредовање у запошљавању Невена Банчов је представила податке о стању на локалном тржишту рада, као и активности НСЗ у пружању услуга, подршке и помоћи послодавцима приликом одабира и селекције кандидата, а незапосленима при запошљавању. Она је информисала послодавце о могућностима и начинима бесплатног оглашавања, као и о сајмовима запошљавања, који на једном месту и у исто време омогућавају конкакт и избор адекватних радника.

У наставку форума, начелница Одељења за програме запошљавања, предузетништво и образовање и обуке Александра Богић представила је привредницима актуелне јавне позиве и конкурсе НСЗ, уз инструкције о могућностима које Национална служба пружа послодавцима, али и незапосленим лицима кроз разне облике радног ангажовања.

О наведеним темама повела се и дискусија током које су послодавци имали прилику да сазнају додатне информације о мерама активне политике запољавања, да поставе питања у вези са расписаним јавним позивима и конкурсима, али и да изнесу своје потребе за радницима, као и потешкоће са којима се сусрећу у процесу обезбеђења радника.