Дoгађаjи

30.05.2013.

У Сомбору уручена сведочанства за полазнике проjекта "Друга шанса"

U prostorijama Škole za osnovno obrazovanje odraslih u Somboru danas su uručena svedočanstva nezaposlenim licima koja su završila treći ciklus po projektu „Druga šansa“. Polaznicima je svedočanstva uručila slikarka Tatjana Dimitrijević koja im je čestitala na uspehu i ukazala na značaj učenja kao najvažnijeg i najtežeg posla u životu i istakla da ova svedočanstva predstavljaju podstrek za dalje školovanje i zapošljavanje.

U ime Filijale NSZ Sombor ovom događaju prisustvovali su direktorka Filijale, Jasna Miljenović i savetnice Biljana Dragić Ognjenović i Vanja Petrović. Direktorka Jasna Miljenović je u svom obraćanju najavila dve nove obuke za polaznike trećeg ciklusa istaknuvši značaj ovih obuka za polaznike. Ona je naglasila da završavanjem škole i dobijanjem svedočanstava polaznicima projekta „Druga šansa“ je omogućeno završavanje osnovne škole, te da, kroz stručno obučavanje za konkretna zanimanja u budućnosti pronađu odgovarajuće zaposlenje i ostvare svoje pravo na rad.

Direktorka Škole za osnovno obrazovanje odraslih, Jasmina Šestak je istakla značaj projekta „Druga šansa“, navodeći da je ovaj program uveo novine na sistemskom nivou i doprineo funkcionalnom obrazovanju odraslih. Ona se zahvalila Nacionalnoj službi za zapošljavanje na uspešnoj saradnji i pomoći, pre svega na okupljanju polaznika, ali i na obezbeđivanju finansijske podrške.