Дoгађаjи

31.03.2015.

У сусрет запослењу

Сајам пословних могућности и стручних пракси - КОНТЕХ 15 по девети пут је одржан на Факултету техничких наука у Новом Саду, 25. и 26. марта 2015. године, у организацији Удружења студената електротехнике Европе - Локалног комитета Нови Сад (EESTEC LC Нови Сад), уз већ традиционално учешће новосадске филијале Националне службе за запошљавање (НСЗ).

Сви заинтересовани су могли да се информишу о стручној пракси и запошљавању кроз директан контакт са представницима 24 компаније, искажу своју заинтересованост за посао или пронађу одговарајуће место за усавршавање. Студентима и дипломцима пружена је, такође, могућност да своју радну биографију у електронској форми уврсте у базу кадрова студентског удружења EESTEC LC Нови Сад, која је на располагању свим компанијама учесницама.

Представници новосадске филијале НСЗ представили су се посетиоцима кроз непосредну комуникацију на штанду, путем информативног материјала и радионица. Првог дана одржана је радионица «Планирање каријере у 21. веку», док је радионица «Вербална и невербална комуникација – интервју са послодавцем» реализована другог дана сајма. На штанду НСЗ владало је велико интересовање за информације о дефицитарним и суфицитарним занимањима, слободним радним местима, стручноj пракси, обукама за стицање додатних вештина и знања, подстицајима самозапошљавању и услугама професионалне оријентације и планирања каријере.