Дoгађаjи

23.09.2024.

У Ваљеву 15 послодаваца тражило 300 нових радника

Филијала Ваљево Националне службе за запошљавање, у сарадњи са Градом Ваљево и Регионалном привредном комором Колубарског и Мачванског управног округа, организовала је 20. септембра на градском тргу у Ваљеву Сајам запошљавања на коме је 15 послодаваца исказало потребу за запошљавањем преко 300 нових радника.

Велики број незапослених који су посетили сајам могли су да пронађу пословне понуде на штандовима компанија: Крушик, VA-LY, Горење, Публик, Hansgrohe, Ремонт, Ваљевска пивара, ДИС, ПТП, ПД ВРУЈЦИ, MERCATOR-S, СУТР „МИРОНА“ Томић Милош ПР, СУР „ПЕПА“, КОНДОР-ТИС, хотел „ХЕБА“, BIZERBA PRODUCTION & TECH CENTER. На догађају су се представили и Министарство одбране, Универзитет „СИНГИДУНУМ“, Туристичка организација Ваљево и други, а највише слободних послова  било је понуђено за машинске, електро и металске струке, као и радницима у производњи, трговини, туризму и угоститељству.

- Важно је да се наставља тренд смањења броја незапослених, али оно што је веома значајно је да се такође наставља и тренд повећања броја запослених. Ми смо имали у претходних неколико година значајне инвестиције у нашем граду и неке компаније су и данас на сајму. Такође, не треба занемарити да смо имали повећану привредну активност одређених домаћих компанија и послодаваца - казао је директор Филијале Ваљево НСЗ Милан Ђенадић.

Он је објаснио да су манифестацијом обухваћени и трговински ланци и неколико хотелијерских компанија, те је поручио да ће НСЗ наставити да и у наредном периоду унапређује успешну сарадњу са Градом Ваљевом, Регионалном привредном комором и свим другим институцијама које могу помоћи на пољу запошљавања.

Незапослена лица су имала прилику да на сајму предају своје радне биографије и конкуришу за радна места која су понудиле неке од највећих компанија у Колубарском округу. Послодавци су могли да представе своје компаније незапосленим суграђанима и ближе се упознају са потенцијалним кандидатима за посао.