Дoгађаjи

11.10.2024.

У Врбасу одржана трибина „Радна улога и искуство и ментално здравље“

Поводом обележавања Међународног дана менталног здравља, у просторијама Клуба за стара и одрасла лица у Врбасу 10. октобра је одржана трибина под називом „Радна улога и искуство и ментално здравље“. Трибину су на иницијативу Савета за здравље Општине Врбас организовали Геронтолошки центар Врбас и Служба Врбас Националне службе за запошљавање.

С обзиром на то да је ове године Међународна федерација менталног здравља (World Federation for Mental Health) истакла, као примарне, теме које наглашавају везу пословног окружења и менталног здравља, циљ трибине је био да се учесницима приближи тема развоја каријере и радних улога сагледана из угла различитих генерација.

Заинтересовани грађани Врбаса, међу којима су били и ученици средњих школа и корисници услуга социјалне заштите, имали су прилику да се боље упознају са појмом и значајем развоја каријере уз посебан осврт на психолошке добробити планирања каријере и позитивaн утицај на ментално здравље.

Tрибину су водиле Маја Милић Ђорђевић, саветница за планирање каријере у Служби Врбас НСЗ и Михаило Симић, психолог и радни терапеут Геронтолошког центра Врбас.

- На овај начин, Национална служба за запошљавање, као јавна институција са дугом традицијом у пружању услуга посредовања у запошљавању, планирању каријере и професионалне оријентације, дала је свој допринос информисању и едуковању јавности о значају развоја појединца кроз своје радне улоге у различитим животним етапама, као битном предуслову за стварање здравог, продуктивног и напредног друштва – Објаснила је Милић Ђорђевић.