Дoгађаjи

07.03.2022.

У Врњачкој Бањи хотелијерима представљени јавни позиви НСЗ

Краљевачка филијала НСЗ одржала је, 3.марта у хотелу „Пегаз“, презентацију јавних позива НСЗ и програма субвенционисаног запошљавања за чланове Кластера туристичке привреде Врњачке Бање. Презентацији је присуствовало тридесетак представника највећих хотела и угоститељских објеката у Врњачкој Бањи.

Директорка краљевачке филијале НСЗ Снежана Прелић  је указала да је интересовање привредника и незапослених лица за програме НСЗ изузетно велико и позвала послодавце да аплицирају за све врсте финансијских и нефинасијских мера и програма НСЗ.  

Како се чуло током презентације, фокус програма НСЗ-а за ове привреднике  биће и надаље на додатном образовању и усавршавању незапослених у области угоститељства и туризма, нарочито оних који су са ниским или без икаквих квалификација, преквалификацији оних који су дугорочно незапослени и на могућности да млади са високим и средњим образовањем стекну радно искуство одмах по завршетку школовања.

Ђорђе Макуљевић, председник Кластера је рекао да је састанак је био врло оперативан, што је резултирало понуђеним учешћем на Сајму запошљавања за угоститељско туристички сектор у организацији НСЗ 28.марта у хотелу Зептер у Врњачкој Бањи.