Дoгађаjи

18.10.2024.

У Зајечару 18 фирми понудило преко 300 радних места

Зајечарска Филијала Националне службе за запошљавање организовала је 15.октобра, у холу Народног позоришта Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“, Сајам запошљавања на којем је потребе за радницима исказало 18 фирми и компанија зајечарског и борског управног округа, које су понудиле преко 300 слободних радних места.

Сајам је званично отворио директор Регионалне привредне коморе зајечарског и борског округа Дејан Тошић. Он се захвалио учесницима на добром одазиву и истакао одличну сарадњу са зајечарском Националном службом за запошљавање.

Обративши се присутнима, директор зајечарске Филијале НСЗ Душан Младеновић је навео да се међу 18 компанија учесница, налазе и четири кинеске компаније.

- Позвали смо око 600 незапослених лица. Надамо се да ће велики број људи бити упослен, јер се траже лица свих профила – рекао је Младеновић и додао да се на територији Града Зајечара налази 2.400 незапослених, што је, нагласио је, ниво незапослености који је испод осам процената.

Овогодишњи сајам запошљавања карактерисала је велика понуда слободних радних места у различитим образовним профилима, о д неквалификованих радника до високообразованих кадрова. Најтраженије су биле занатлије металске и електро струке: бравари, металостругари, заваривачи, електичари и други. Исказана је потреба и за електро и рударским инжењерима, рударским техничарима, продавцима, економостима, виљушкаристима и разним другим занимањима.

Оцена надлежне филијале НСЗ је да Сајам запошљавања као мера активне политике запошљавања прави добре резултате у Зајечару и на тај начин доприноси квалитетном запошљавању лица са евиденције незапослених.