Дoгађаjи

29.05.2024.

Ученици Школе „Царица Јелена“ посетили нишку филијалу Националне службе

У просторијама Филијале Ниш Националне службе за запошљавање, угостили смо ученике и представнике Школе за основно и средње образовање „Царица Јелена“ из Ниша, која више од пола века успешно образује и васпитава децу и ученике са сметњама у развоју.

Ученике и професоре поздравила је начелница Одељења за посредовање и планирање каријере, Мирка Петровић и информисала их о томе која документација се доставља по завршетку школовања, приликом прве пријаве на евиденцију Националне службе за запошљавање.

Наташа Поповић, саветник за рад са особама са инвалидитетом у Филијли Ниш, госте је информисала о поступку процене радне способности, како би стекли статус особе са инвалидитетом приликом запошљавања, као и о стању на тржишту рада и потребама послодаваца за запошљавањем особа са инвалидитетом.

Заједно смо обишли службене просторије Филијале Ниш, инфо пулт и канцеларију за пријаву особа са инвалидитетом.

Деци смо пожелели пуно успеха у раду и животу и да што пре пронађу адекватно запослење.

Школа „Царица Јелена“ из Ниша развија савремени приступ у едукацији и рехабилитацији деце са сметњама у развоју и бави се њиховим професионалним оспособљавањем и укључивањем у друштвену и радну средину.

Посета је имала за циљ информисање матураната, који ускоро завршавају Школу за основно и средње образовање „Царица Јелена“ о раду Националне службе за запошљавање