Дoгађаjи

26.11.2013.

Уговори по ЛАПЗ-у општине Нова Варош

Kao rezultat uspešne saradnje Filijale Prijepolje NSZ i Opštine Nova Varoš, 20.11.2013. godine, u prostorijama Doma kulture u Prijepolju, svečano su uručeni ugovori 51 poslodavcu za zapošljavanje 127 lica kroz subvencionisano otvaranje novih radnih mesta (donete su odluke za 200 lica). U ovu svrhu Opština Nova Varoš će kroz lokalne akcione planove zapošljavanja izdvojiti 60.000.000,00 dinara.

U okviru programa subvencionisanja poslodavaca za otvaranje novih radnih mesta, Filijala Prijepolje pružila je svu tehničku pomoć i u narednom dvogodišnjem periodu pratiće realizaciju ugovorenih obaveza. Ugovore poslodavcima svečano su uručili Dimitrije Paunović, predsednik Opštine Nova Varoš i Dragiša Simović, direktor Filijale Prijepolje NSZ. Simović je ukazao na značaj prepoznavanja problematike nezaposlenosti na lokalu i izdvajanja finansijskih sredstava za subvencionisanje zapošljavanja poslodavcima, sa željom da se saradnja sa lokalnom samoupravom i dalje nastavi, a sve u cilju smanjenja nezaposlenosti.

Predsednik Opštine Dimitrije Paunović je pozvao nadležne državne organe da pruže finansijsku pomoć nerazvijenim opštinama u rešavanju nezaposlenosti i da se što veći broj poslodavaca sa teritorije opštine uključi u kreiranje novih ideja i programa, kako bi se otvorilo što više novih radnih mesta.