Дoгађаjи

07.09.2015.

Уговори за 20 радника

„Конфекција МС“ Бајина Башта, са којом ужичка филијала Националне службе за запошљавање има дугогодишњу сарадњу, успешно је реализовала програм обуке за 13 шивача, који ће у овом предузећу остати у радном односу. Поред тога, у овој породичној фирми запослено је још 7 особа, међу којима и једна особа са инвалидитетом.

„Национална служба за запошљавање је препознала рад породице Симић и пружила подршку за реализацију програма обуке радника који су данас добили и уговоре о раду. Наш циљ и јесте подршка добрим и успешним послодавцима који утичу на повећање запошљивости у локалним срединама“, изјавила је приликом доделе уговора о запошљавању за 20 новозапослених у „Конфекцији МС“ директорка ужичке филијале Националне службе за запошљавање Зорица Милошевић.

Предузеће је почело са радом 2003. године, у закупљеном пословном простору са 4 запослена, а данас је то озбиљна фирма, са десетогодишњом традицијом, изузетно динамичним трендом развоја у области услуга у текстилној индустрији и 67 радника у сталном радном односу. „Конфекција МС“ је савремено, модернизовано предузеће, које прати светске трендове у области текстилне индустрије, синомим за пословност и квалитет и у земљи и у иностранству.

„Веома сам задовољан сарадњом са НСЗ и подржавам њено настојање у поспешивању запошљавања кроз реализацију бројних мера које спроводи. Дуги низ година користим програме НСЗ, од субвенције за опремање нових радних места, преко пројекта Отпремнином до посла, којим сам 2007. године преузео 12 радника из текстилне фирме Таратекс, па све до данас, када смо уз успешну реализацију обуке за 13 шивача и запослење још 7 лица повећали број запослених у нашој компанији. У перспективи планирамо проширење капацитета, у складу са потребама тржишта. Најбитније је да смо проширењем капацитета производне хале обезбедили добре услове за рад. Желимо да проширимо производњу и пласирамо робу и на друга тржишта, а за то ће нам свакако требати нова радна снага“, истакао је Љубан Симић, власник овог успешног бајнобаштанског предузећа.

Директорка ужичке филијале НСЗ је нагласила да Национална служба активно прати ситуацију на тржишту рада општине Бајина Башта.

„Ситуација је јако тешка, посебно након проблема у компанији Електроизградња. Трудићемо се да учинимо све како би се што боље амортизовала тешка ситуација која је задесила ову некада најуспешнију компанију у региону“, истакла је Милошевићева.

Представници Националне службе су се састали са руководством општине, како би размотрили реализацију мера активне политике запошљавања на подручју Бајине Баште - јавних радова за особе са инвалидитетом и остала незапослена лица, програма самозапошљавања и програма стручне праксе.