Дoгађаjи

19.11.2012.

Уручени сертификати у Кладову

Uz podršku Nacionalne službe za zapošljavanje 18 nezaposlenih građana Kladova završilo je obuke za zavarivače, automehaničare, sobarice i kuvarice kroz različite programe obuka.

Sedam nezaposlenih je u okviru programa "Druga šansa", projekta namenjenog licima bez završene osnovne škole, steklo osnovno obrazovanje i završilo stručnu obuku za automehaničara ili zavarivača. Sobarice i kuvarice obuke su završile u okviru programa «Promocija zapošljavanja mladih», namenjenog nezaposlenima mlađim od 30 godina. Sedam zavarivača steklo je novo zanimanje u okviru redovnih obuka za tržište rada u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

- U ime Nacionalne službe za zapošljavanje čestitam vam na uspešno završenim obukama i želim puno sreće i uspeha u pronalaženju posla. Pozivam vas takođe da se i ubuduće za pomoć i podršku obraćate Nacionalnoj službi za zapošljavanje - izjavila je direktorka NSZ - Filijala Bor, Lidija Načić, koja je u petak uručila sertifikate nezaposlenim licima koji su uspešno završili obuke u Kladovu u organizaciji NSZ.

Da su obuke važan i efikasan način prilagođavanja ponude i potražnje na tržištu rada, svedoči činjenica da će se četiri novoobučena zavarivača zaposliti u narednih par nedelja kod lokalnih poslodavaca. Jedna nova kuvarica već je pokrenula sopstveni posao i sa evidencije nezaposlenih prešla u bazu poslodavaca.