Дoгађаjи

10.05.2013.

Уручени сертификати за аранжере цвећа

Krajem aprila, u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje, završena je obuka za aranžere cveća za osobe sa invaliditetom.

Pet osoba sa oštećenim sluhom, nakon dvomesečne obuke, uspešno je savladalo program i steklo novo zanimanje, a time i šansu za aposlenje. Polaznicima obuke svečano su uručeni sertifikati 29. aprila u prostorijama Filijale, a sertifikate je uručila Organizator obrazovanja odraslih Filijale Smederevo, Jasmine Milenković.

Izvođač obuke bio je Narodni univerzitet iz Niša, u saradnji sa JKP Komunalac RJ Zelenilo Smederevo, gde su polaznici svakodnevno obavljali praksu. S obzirom da se radi o osobama sa oštećenim sluhom polaznicima je, radi lakšeg savladavanja programa, bio obezbeđen i asistent za gestovni govor.

Filijala NSZ Smederevo se zahvaljuje i lokalnim medijima na podršci koji su sve vreme trajanja obuke emitovali priloge o ovoj temi. Takođe, gradska Organizacija gluvih i nagluvih Smedereva postavila je priloge o ovoj obuci i na društvene mreže YouTube i Facebook.