Дoгађаjи

16.12.2013.

Уручени уговори о самозапошљавању

Ugovore po programu samozapošljavanja za 49 lica sa evidencije Filijale Leskovac NSZ, uručio je dr Goran Cvetanović, gradonačelnik, u svečanoj sali Grada Leskovca. Vlasnici novootvorenih preduzeća i zanatskih radnji dobili su subvenciju iz budžeta Grada u iznosu od 160.000 dinara.

Na konkurs koji su tokom juna ove godine raspisali Grad Leskovac i filijala Nacionalne službe za zapošljavanje, prijavila su se 94 nezaposlena lica. Posebno formirana komisija izvršila je bodovanje i obilazak podnosilaca zahteva.

''Komisija je imala zadatak da na licu mesta proveri da li zaista postoji prijavljena oprema, poslovni prostor i izgledi da će firma funkcionisati'', objasnio je Cvetanović i naglasio da je za četiri programa zapošljavanja u ovoj godini ukupno izdvojeno 60 miliona dinara - za program stručne prakse 21,5 miliona, za javne radove 10,5 miliona, za otvaranje novih radnih mesta 20 miliona i za program samozapošljavanja 8 miliona dinara.

Budući preduzetnici su izvršili registraciju delatnosti kod Agencije za privredne registre i potpisali ugovore sa Gradom i Filijalom Leskovac, uz obavezu da svoju delatnost obavljaju najmanje 12 meseci.

Dodela ugovora upriličena je 14. decembra, pa je gradonačelnik iskoristio priliku da zaposlenima u NSZ čestita Dan službe. Budućim preduzetnicima poželeo je uspeh u obavljanju preduzetničke delatnosti.