Дoгађаjи

09.09.2013.

Уручени уговори по локалном акцёном плану запошљавања

U velikoj sali gradske uprave Smederevo, u prisustvu medija, sredinom protekle nedelje, upriličeno je potpisivanje i svečano uručivanje ugovora za dodelu subvencija za samozapošljavanje i novo zapošljavanje.

Subvencije u iznosu od 150.000,00 dinara za samozapošljavanje odobrene su za 61 nezaposleno lice, dok je sa 16 poslodavaca sklopljen ugovor za zapošljavanje 17 lica, čime su ostvarene pojedinačne subvencije u iznosu od 120.000,00 dinara.

Uručivanju ugovora prisustvovali su gradonačelnica Smedereva, direktor Filijale Smederevo NSZ, kao i predstavnici LSZ. U svom obraćanju prisutnima, predstavnici lokalne samouprave istakli su izuzetno dobru saradnju lokalnih organa sa Filijalom NSZ. Tom prilikom gradonačelnica je posebno ukazala na činjenicu da je ove godine za LAPZ iz budžeta grada izdvojeno 10.680.000,00 dinara i da je u saradnji sa NSZ, koja je započeta 2007. godine, zajedničkim sredstvima zaposleno oko 600 nezaposlenih Smederevaca.

Kako je, već po tradiciji i ove godine interesovanje kako nezaposlenih tako i poslodavaca bilo daleko veće od postojećih finansijskih mogućnosti, čelnici lokalne samouprave naglasili su spremnost da se ovakav vid saradnje sa NSZ nastavi i u narednim godinama, uz nastojanje da se u ovu svrhu, iz budžeta grada izdvoji još više sredstava.