Саопштења

22.11.2013.

Усклађеност образовања са потребама тржишта рада на локалном нивоу

Nacionalna služba za zapošljavanje tokom novembra i decembra 2013. godine organizuje okrugle stolove sa poslodavcima i drugim zainteresovanim sagovornicima, na temu “Usklađenost potreba poslodavaca za znanjima i veštinama zaposlenih i realne ponude na tržištu radne snage”, u 8 gradova i opština u Srbiji: Subotica, Niš, Leskovac, Inđija, Novi Sad, Valjevo, Kragujevac i Beograd.

Cilj događaja je da za istim stolom mišljenja i iskustva razmene stručnjaci u oblasti razvoja ljudskih resursa, predstavnici obrazovnih institucija, predstavnici relevantnih državnih institucija i predstavnici menadžmenta poslodavaca koji zapošljavaju ili planiraju zapošljavanje značajnog broja radnika, s namerom da se identifikuju ključna znanja i veštine koje najčešće nedostaju kandidatima za posao, kako bi tržište radne snage bilo spremnije da izađe u susret budućim potrebama poslodavaca.

Okrugli stolovi se organizuju u okviru projekta ,,Podizanje učinka i konkurentnosti i usklađivanje potreba privrede sa ponudom tržišta radne snage putem umrežavanja javnog i privatnog sektora'' (MATCHDO - Raising performance and competitiveness and matching the demands of the economy and the offers of the labour market through public - private networking), koji je u okviru Lifelong Learning programa finansiran od strane Evropske komisije. Projekat, kroz formu partnerstva, zajednički sprovode Otvoreni univerzitet Subotica, Nacionalna služba za zapošljavanje i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice iz Novog Sada.