Дoгађаjи

13.09.2024.

Успешно завршена обука за вођење пословних књига у Ужицу

Након успешно завршене онлајн обуке „Вођење пословних књига“, у просторијама Филијале Ужице сертификате је добило 10 полазника који су успешно завршили обуку.

Ужичка филијала НСЗ је у јуну 2024. године започела онлајн обуку за вођење пословних књига која је трајала четири недеље. Право учешћа у обукама имала су сва незапослена лица која се налазе на евиденцији НСЗ, која имају минимум четврти ниво образовања и техничку опремљеност за приступање интернет платформи преко које се обуке изводе. 

Полазници  су имали подршку предавача преко чета, тако што су на свом профилу имали опцију постављања питања и добијања одговора, а доступан је био и форум који је садржао питања и одговоре других полазника. 

„Све обуке за тржиште рада које организује Национална служба представљају добру прилику за стицање нових знања, вештина и компетенција за бављење одређеним послом. За  обуке је увек  владало велико интересовање, а нови online начин извођења обука, показао се као веома успешан модел. Обука за вођење пословних књига није прва која се спроводила путем онлајн платформи и НСЗ ће и у наредном периоду настојати да све своје услуге подигне на виши ниво пратећи трендове дигитализације“, истакла је Драгица Росић, саветник у посредовању. 

Полазници су изразили задовољство што су имали прилику да се укључе у обуку и да је успешно заврше, јер су свесни да је важна стална едукација како би повећали шансе за запослење.

Вођени позитивним искуством, Филијала Ужице планирала реализацију још једне овакве обуке са 15 полазника у октобру месецу.