Дoгађаjи

21.08.2013.

Уз добру пословну идеjу

Sekretarijat za privredu Beograda raspisao je 16. avgusta konkurs za dodelu sredstava za samozapošljavanje nezaposlenih socijalno ugroženih građana. Tim povodom, u sali Sekretarijata grada organizovan je prvi info dan, na kome su zainteresovanim nezaposlenim Beograđanima predstavnici Sekretarijata za privredu, Gradskog centra za socijalno preduzetništvo i Filijale za grad Beograd NSZ dali informacije o uslovima, potrebnoj dokumentaciji i načinu dostavljanja prijava.

 - Cilj konkursa koji realizujemo u saradnji sa beogradskom filijalom NSZ je da se socijalno ugroženi nezaposleni podstaknu, ako imaju dobru poslovnu ideju, da pokrenu samostalni biznis. Ukupan iznos sredstava koje Grad ovim putem dodeljuje je 7 miliona, a pojedinačna sredstva koja će biti dodeljena korisnicima iznose 200.000 dinara, rekao je sekretar za privredu Beograda Aleksandar Milošević.

Kako je jedan od uslova javnog poziva završena obuka za preduzetništvo, Tomislav Mitić, načelnik Odeljenja za preduzetništvo i programe zapošljavanja u Filijali za grad Beograd, istakao je da će beogradska filijala NSZ za sve koji nisu prošli obuku NSZ, a zainteresovani su da konkurišu, organizovati vanredni termin za dvodnevnu obuku - 10. i 11. septembra. Mitić je istovremeno ukazao da su pored ovog konkursa, aktuelni javni pozivi NSZ za osobe sa invaliditetom, među kojima je i samozapošljavanje ove kategorije nezaposlenih.

- Samozapošljavanje putem ovog konkursa je još jedan korak ka stvaranju Centra za socijalno preduzetništvo Beograda, koji će biti otvoren septembra ili oktobra ove godine, a koji je neophodan gradu u kome je oko 18.000 ljudi u stanju socijalne ugroženosti, rekao je Aco Petrović, član Gradskog veća.

Konkurs je otvoren do 20. septembra, a zainteresovani nezaposleni Beograđani mogu prateću dokumentaciju preuzeti sa sajta grada Beograda ili u Sekretarijatu za privredu i Centru za socijalno preduzetništvo grada Beograda.