Дoгађаjи

22.10.2024.

Уз подршку НСЗ лакше до посла у Новом Пазару

Представници новопазарске филијале НСЗ, 18. октобра обишли су послодавца књиговодствене агенције “Бишевац“ чији је власник предузетник Ален Бишевац.

Само у претходне две године, уз директне финансијске подстицаје које додељује НСЗ, овај послодавац је запослио четворо нових младих људи са евиденције новопазарске филијале.

У овом успешном и младом тиму који чини 12 радника, запослене су  Маида и Сабина. 

„Након завршене средње школе пријавила сам се на евиденцију НСЗ у Филијали Нови Пазар. Од свог саветника сам чула за Програм приправника који је намењен  средњошколцима завршне године школовања и на тај начин сам постала приправник у овој фирми. Када сам завршила приправнички стаж, засновала сам и стални радни однос у овој агенцији где сам стекла своја прва знања и вештине“, истакла је  Маида Нумановић.

Своје искуство о сарадњи са новопазарском филијалом НСЗ, поделила је и Сабина Ровчанин, дипломирани економиста. Она је уз помоћ програма “Моја прва плата“, дошла до свог првог радног односа.

Из „Агенције Бишевац“ наводе да је   досадашња  сарадња са Националном службом за запошљавање увек била задовољавајућа  и добро је да је  ова институција препозната као поуздан партнер у проналажењу нових младих кадрова.

„Наша агенција већ дужи низ година има успешну сарадњу са НСЗ кроз различите програме подршке, како у самом процесу селекције кандидата, тако и кроз различите финансијске подстицаје. Овим путем позвао бих све послодавце, али и незапослена лица да прате све програме и конкурсе које нуди НСЗ, те да редовно аплицирају на исте“, нагласио је Ален Бишевац, власник књиговодствене агенције.