Дoгађаjи

31.03.2015.

Већа запошљивост

У Филијали Нови Пазар НСЗ свечано су уручени сертификати полазницима обука за тржиште рада. Програме обука успешно је савладало 18 незапослених, што ће им обезбедити већу запошљивост и бољу пролазност у наредном периоду на локалном тржишту рада.

У Новом Пазару је реализована обука за вођење пословних књига за 8 лица, а основну информатичку обуку по ECDL стандардима похађало је 5 особа са инвалидитетом. У Тутину је организована обука за сервисере персоналних рачунара, коју је завршило 5 лица. Извођачи обука били су агенције „Академија“ из Чачка и „Комлинк“ из Новог Пазара. Предавачи истичу да су изузетно задовољни успехом који су полазници остварили, те да су заслужено добили сертификате. Ни полазници нису крили своје задовољство због новостечених знања. Очекују да ће им нове вештине омогућити да брзо дођу до посла и наглашавају значај подршке коју им је пружила НСЗ.

Сертификате је уручио директор новопазарске филијале НСЗ Нихат Бишевац, истакавши важност обука, захваљујући којима незапослена лица проширују своја знања и вештине, стичу додатно самопоуздање и подижу ниво професионалних компетенција.