Дoгађаjи

05.03.2015.

Веће шансе за запошљавање и самозапошљавање

Национална служба за запошљавање - Филијала Кикинда организовала је три обуке за тржиште рада, у циљу стицања нових знања и вештина. Организована је обука за маникире-педикире у Кикинди, као и обуке за пекаре и сервисере персоналних рачунара у Испостави Сента.

Свечана додела сертификата за 15 полазница обуке за маникире-педикире уприличена је у просторијама Филијале Кикинда, 26. фебруара. Директорка Јелена Митровић захвалила се полазницима и извођачима обуке на успешној сарадњи и истакла наду да ће полазници са стеченим знањима и вештинама имати веће шансе за запослење, као и за самозапошљавање.

Власница козметичког салона „Jelena beauty“ из Кикинде Јелена Вукашиновић изразила је задовољство одабиром кандидата који је извршила Филијала Кикинда, а који су својом мотивисаношћу и активношћу са успехом савладили целокупан план и програм обуке.

Зорица Обућински, власница салона „Helios“, у коме је реализована практична настава, изразила је спремност да у наредном периоду, због повећаног обима посла, запосли неколико кандидата.

У току претходне године преко 70 незапослених са територије Севернобанатског управног округа укључено је у обуке за тржиште рада, а у 2015. очекује се да тај број буде и већи.