Дoгађаjи

16.10.2014.

Велико интересовање

Двадесет послодаваца са подручја ужичке филијале НСЗ спремно да запосли више од 200 радника.

Четрнаести ужички сајам запошљавања одржан је 10. октобра. Забележено је велико интересовање незапослених лица у потрази за послом - око 600 незапослених стрпљиво је са радним биографијама чекало да обаве разговор с потенцијалним послодавцима. Поред незапослених с евиденције, на сајму су се нашли и запослени, као и студенти, како би испитали актуелне могућности које се нуде на тржишту рада.

„У последњих седам месеци број незапослених у Србији је константно смањиван, па је тренутно на евиденцији 45.000 лица мање. Подаци говоре да излазимо из једне озбиљне и дубоке кризе на тржишту рада и прелазимо у период када је извесније да сви који траже посао могу и да га нађу”, рекао је директор НСЗ Зоран Мартиновић, отварајући манифестацију, а учесницима су се обратили и директорка Филијале Ужице НСЗ Зорица Милошевић и градоначелник Ужица Тихомир Петковић.

Организацији сајма свој допринос су дали послодавци са подручја ужичке филијале НСЗ, који ће у следећем периоду примити нове раднике. Међу њима су: ИНМОЛД, АТМ, Сретен Гудурић, Диви, Сирогојно компани, Зип универзал, Контрол поинт и низ других. Двадесет послодаваца исказало је спремност да запосли више од 200 радника.

За три сата, колико је сајам трајао, незапослени су више пута прегледали понуду послова и разматрали где да оставе своје радне биографије. Сви који су дошли без радних биографија могли су потражити помоћ на штанду Филијале Ужице, како би на лицу места саставили си-ви и конкурисали за посао.