Дoгађаjи

04.11.2013.

Велико интересовање

Filijala Pirot Nacionalne službe za zapošljavanje organizovala je poslednjeg dana oktobra, u Sportskoj hali ’’Kej’’, drugi ovogodišnji Sajam zapošljavanja. Predstavilo se 29 poslodavca, a u ponudi je bilo više od 220 slobodnih radnih mesta. Traženi su radnici različitih zanimanja, od prvog do sedmog stepena stručne spreme.

Kompanija S&V DRILLING MINE SERVICES doo Pirot, čiji je vlasnik i novi vlasnik Hotela ’’Pirot’’, sudeći po interesovanju nezaposlenih i drugih posetilaca manifestacije, jedan je od najboljih poslodavaca u ovom gradu. Veće interesovanje zabeleženo je i na štandu francuskog gumarskog giganta ’’Mišlen’’, koji u Pirotu gradi novu fabriku auto-guma, trgovinskog lanca ’’Marmil’’, kompanije ’’Lenada’’ i grčke kompanije ’’Aktor’’, koja radi na izgradnji Koridora 10.

’’Sajmovi zapošljavanja su jedna od najpopularnijih mera aktivne politike zapošljavanja, jer podrazumevaju direktan kontakt poslodavaca i nezaposlenih, pri čemu nezaposleni imaju priliku da apliciraju na više mesta, odnosno kod većeg broja poslodavaca’’, naglasila je Letica Džunić, v.d. direktora Filijale Pirot NSZ.

Dr Aleksandar Ćirić, načelnik Pirotskog upravnog okruga i Goran Stamenović, pomoćnik predsednika Opštine Pirot za privredu, istakli su značaj aktivnosti lokalne samouprave i Nacionalne službe za zapošljavanje u cilju stvaranja novih mogućnosti za zapošljavanje.