Дoгађаjи

07.02.2022.

Врањски привредници упознати са актуелним мерама запошљавања

У Филијали Врање Националне службе за запошљавање у петак је одржан Форум послодаваца, коме је присуствовало преко 20 представника привреде и других актера на локалном тржишту рада, као и представници Града Врања, Канцеларије за локални економски развој, Канцеларије за младе и Канцеларије за Роме.

Како је циљ организовања Форума послодаваца био успостављање непосредног и тематски дефинисаног контакта Националне службе са послодавцима и другим актерима на локалном тржишту, они су том приликом информисани о актуелним мерама активне политике запошљавања и услугама НСЗ, као и о значају и потреби запошљавања грађана из категорије теже запошљивих.

Начелница Одељења за посредовање у запошљавању и планирање каријере Силвана Гавриловић је овом приликом говорила о задовољавању пријављених потреба послодаваца за запошљавањем лица са евиденције Националне службе, о текућим и будућим потребама послодаваца на локалу, као и о важности успостављања сарадње са новооснованим предузећима. Такође је било речи и о успостављању сарадње међу послодавцима из исте делатности и развијању партнерства и иновативности на тржишту рада Врања.

Презентацију јавних позива и конкурса НСЗ за реализацију мера активне политике запошљавања у 2022. години одржали су шеф Одсека за програме запошљавања, предузетништво и образовање и обуке, Благоје Јовановић и саветница за запошљавање особа са инвалидитетом Весна Станојковић.

Након одржане презентације, в.д. директора Филијале Горан Живковић је покренуо дискусију у вези са актуелним јавним позивима и конкурсима, током које су присутни активно учествовали, интересујући се и постављајући питања о условима за укључивање у различите мере запошљавања.

Јасмина Петровић из Канцеларије за локални економски развој Града Врања захвалила се представницима врањске филијале Националне службе за запошљавање на пруженој методолошкој помоћи у протеклом периоду. Она је том приликом подсетила да су у току и јавни позиви за програме запошљавања које је расписао Град Врање.