Дoгађаjи

20.10.2014.

За бољи економски статус

Апатин је 11. октобра 2014. године био домаћин шестог традиционалног Сајма стваралаштва сеоских жена у Војводини. Међу бројним штандовима на којима је представљен сеоски активизам, изузетне вештине и богато стваралаштво жена, Испостава Апатин сомборске филијале Националне службе за запошљавање представила је услуге НСЗ.

Организатори сајма били су Општина Апатин и Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова. Овим сајмовима афирмише се потенцијал и стваралаштво жена из руралних подручја, у циљу побољшања њиховог социјалног и економског статуса и смањења сиромаштва на селу.

На сајму се представило преко 1500 учесница из 160 удружења жена. Својим производима, гастрономском понудом, уметнинама и изложбом традиције приказале су Војводину у малом.

Представници Националне службе за запошљавање искористили су ову прилику и у директном контакту са удружењима жена представили услуге за незапослене и послодавце. Посебно интересовање исказано је за учешће у јавним радовима. Према реакцијама посетилаца, приметно је да су незапослени и даље недовољно информисани о свим могућностима које пружа НСЗ и јавним конкурсима који се објављују. Зато је од посебног значаја учешће на оваквим манифестацијама. Многе чланице удружења нису биле упознате са услугама НСЗ, па не чуди што је штанд Испоставе Апатин био изузетно посећен.